VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

Odluka o dodjeli nagrada najuspješnijim radovima dostavljenim na osnovu Javnog konkursa za dostavu književnih radova na temu: Srebrenik – Dug hod povijesti (1333-2023)

Na osnovu člana 56. Statuta BZK "Preporod" gradsko društvo Srebrenik donosi:

ODLUKU
o dodjeli nagrada najuspješnijim radovima dostavljenim na osnovu
Javnog konkursa za dostavu književnih radova na temu:
Srebrenik – Dug hod povijesti (1333-2023)

I

U kategoriji Osnovnih Škola na području Grada Srebrenik dodjeljuje se:

1. Nagrada za najuspješniji sastav u formi eseja: Lamija Ćudić I Osnovna škola Srebrenik – Putopis o Srebreniku, novčana nagrada i Zahvalnica za učešće i osvojeno I mjesto.

2. Nagrada za najuspješniji prozni sastav: Adna Ćebić OŠ Sladna-kratka priča Kula, nagrada; Knjiga Majka Hatidža, autorice Esnefe Muhić Smajlović i Zahvalnica organizatora.

3. Nagrada za najuspješniji poetski sastav: Amar Halilović I osnovna škola-Gradu Srebreniku, nagrada; Knjiga Hamajlija za bosansku kuću autora Esada Kopića Osmanovića i Zahvalnica organizatora.

II

U kategoriji JU Mješovita srednja škola Srebrenik dodjeljuje se :

1. Nagrada za najuspješniji prozni sastav: Ajla Kešetović I razred Gimnazije - Srebrenik dug hod povijesti, novčana nagrada i Zahvalnica za učešće i osvojeno I mjesto.

2. Nagrada za najuspješniji sastav u formi eseja: Hamza Imširović I razred Gimnazije-Srebrenik kroz historiju nagrada; Knjiga Majka Hatidža autorice Esnefe Muhić Smajlović i Zahvalnica organizatora.

3. Nagrada za najuspješniji poetski sastav: Azra Zahirović Gimnazija - Oda srebrenom gradu, nagrada; Knjiga Hamajlija za bosansku kuću autora Esada Kopića Osmanovića i Zahvalnica organizatora.

III

U kategoriji ostali učesnici dodjeljuje se:

1. Nagrada za najuspješniji poetski sastav: Elmira Zukić Medicinski fakultet Tuzla-Srebrenik dug hod povijesti, novčana nagrada i Zahvalnica za učešće i osvojeno I mjesto.

IV

Ova Odluka će se objaviti na službenoj web stranici BZK Preporod GD Srebrenik

 

BZK Preporod GD Srebrenik

Broj: 02-31/23

Datum:17.04. 2023.