VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

16. Međunarodna smotra folklora, narodnih igara, pjesama i plesova Dubrovnik 2022

U Dubrovniku je 12. 11.2022 . održana 16. Međunarodna smotra folklora, narodnih igara, pjesama i plesova Dubrovnik 2022.

Na 16. Međunarodnoj smotri folklora u Dubrovniku učestvovala su kulturno umjetnička društva iz Blagaja, Travnika, Visokog, Busovače, narodni orkestar BZK "Preporod" Zenica, muški zbor Behar iz Goražda, Ahmet Hogić sazlija iz Srebrenika, te drugi solisti.

Promotor nove pjesme Ahmeta Hogića uz saz "Nejma grada ni seir vidika", pjesme koja govori o historijskim vezama Srebrenika i Dubrovnika, bio je Razim Slanjankić.

BZK "Preporod" Srebrenik je učestvovao u programu na poziv BZK "Preporod" Dubrovnik i na ovoj manifestaciji su dogovorene dalje aktivnosti na unapređenju kulturne saradnje ova dva društva.

Predsjednik BZK Preporod Dubrovnik gdin Izet Spahović je na otvaranju programa naglasio značaj održavanja ove manifestacije koja promiče kulturne i tradicijske vrijednosti, te unapređuje saradnju društva BZK Preporod BiH i BZK Preporod Dubrovnika. Na kraju je organizator svi učesnicima uručio zahvalnice za učešće na manifestaciji.