VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

BZK „Preporod“ Srebrenik učestvovao u snimanju emisije Bosnoljublja

Na lokaciji Stari grad Srebrenik, dana 12.10.2022.g, BZK „Preporod“ Srebrenik je  učestvovao u snimanju emisije Bosnoljublja  RTV Tuzlanskog kantona, na temu očuvanja i promocije tradicionalne muzičke forme- sevdalinke uz saz.

U programu su učestvovali: Razim Slanjankić, predsjednik BZK Preporod Srebrenik, koji je govorio o svojim  iskustvima u organizaciji Festivala saza i sevdaha u Srebreniku,   Ahmet Hogić-sazlija, koji je predstavio i svoj novi materijal-pjesmu o Srebreniku „Nema grada ni seir vidika“, Kemal Tursunović iz Dubrovnika, autor teksta pjesme „Nema grada ni seir vidika“, koji je govorio o svom bogatom spisateljskom radu i potrebi učvršćivanja kulturnih veza između Srebrenika i Dubrovnika.

 

U programu su još učestvovali i Vehbija Ibrahimović, kulturni  radnik i tekstopisac, te Armin Hogić koji je izveo nekoliko sevdalinki uz  pratnju na sazu  Ahmeta Hogića.

Ahmet Hogić se takođe predstavio s izvođenjem nekoliko sevdalinki uz saz. Urednik i voditelj programa je bila Erda Redžepagić, novinar i autor emisije Bosnoljublja.