VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

„Evropska unija agent država članica“ dr sci Nermin Tursić

U Srebreniku održana promocija knjige „Evropska unija agent država članica“ autora dr sci Nermina Tursića

U okviru manifestacije Srebrenik - otvoreni grad umjetnosti dana 26.08.2021. u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” održana je promocije knjige „Evropska unija agent država članica“, autora Nermina Tursića, doktora pravnih nauka iz Srebrenika.

O ovom kapitalnom djelu govorili su promotori: dekan Pravnog fakulteta u Tuzli prof. dr. Amir Karić, mr. Jasna Hadžiselimović, te se video linkom uključio u promociju prof.dr. Omer Ibrahimagić.

Slika Tursic 2

U uvodnom dijelu o značaju knjige za razumijevanje pravne prirode evropske unije i pojma suverenosti govorio je predsjednik BZK “Preporod”gradsko društvo Razim Slanjankić.

Knjiga je rezultat autorovog dugogodišnjeg istraživanja i sigurno da će imati i veliki značaj za bh. akademsku zajednicu i javnost.

Kako je navedeno na promociji, u ovoj knjizi doktor Tursić se temeljito bavio temama kojima se inače bavi manji broj pravnika, a to su pitanja suvereniteta, nastanka Evropske unije i njenog poširenja, nadogradnje i pravne prirode.

Slika 3 Tursic

Prisutne je pozdravio i ministar za kulturu, sport i mlade u vladi Tuzlanskog kantona gdin Zlatan Muratović, koji je pohvalio dugogodišnji naučno istraživački rad autora knjige Dr Nermina Tursića, te njegovo interesovanje za pravno političke prilike, historiju i kulturu BiH.

U muzičkom dijelu programa nastupio je sazlija Ahmet Hogić.