VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

BZK "Preporod" Srebrenik donirao gradskoj biblioteci Srebrenik komplet knjiga Rječnik bosanskog jezika

slika 2 1

U povodu obilježavanja međunarodnog dana knjige održana je mala ceremonija na kojoj je Bošnjačka zajednice kulture "Preporod" gradsko društvo Srebrenik  donirala  "Gradskoj biblioteci Srebrenik"  komplet knjiga Rječnik bosanskog jezika autora prof. dr Dževada Jahića.

BZK "Preporod" Srebrenik je u februaru ove godine obilježio svoj dan organizacijom promocije Rječnika bosanskog jezika na kojoj je prisustvovao i sam autor prof. dr Dževad Jahić.

Prema riječima samog autora rječnika "jezik je temeljni nacionalni identitet jednog naroda". Prema riječima predsjednika gradskog društva BZK "Preporod" Srebrenik Razima Slanjankića, ovaj rječnik će  obogatiti fundus gradske biblioteke Srebrenik i bit će od koristi svima onima koji imaju potrebu da se služe bogatom građom od devet tomova sadržanoj u rječniku.

slika 1

Cermoniji uručivanja knjiga Rječnik bosanskog jezika osim predsjednika BZK "Preporod" gradsko društvo Srebrenik prisustvovali su i direktor JU Centar za kulturu i informisanje  Srebrenik Mirza Ibrišimović i uposlenice gradske biblioteke Mutapčić Sabina i Đogić Sabiha, koji su se zahvalili predsjedniku BZK "Preporod" Srebrenik na vrijednoj donaciji.