VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

Svjetski dan knjige

U povodu svjetskog dana knjige i autorskih prava 23.aprila općinsko društvo BZK "Preporod" Srebrenik poklonilo 10 knjiga - monografija Saz u Srebreniku 2008 - 2018. godine JU Gradska biblioteka Srebrenik.

U povodu svjetskog dana knjige i autorskih prava 23. aprila koji se obilježava svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti, jer su tog dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i Wiliam Shakespeare, u JU Gradska biblioteka Srebrenik upriličena je prigodna svečanost darivanja 10 knjiga-monografija Saz u Srebreniku 2008-2018. godine autora Razim Slanjankića.

Izdavač ove monografije je općinsko društvo BZK "Preporod" Srebrenik, a projekat izdavanja je podržala Općina Srebrenik kroz javni poziv za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture nevladinih organizacija i udruženja za 2018.g.

Monografija Saz u Srebreniku 2008-2018. godine obrađuje manifestacije i programe posvećene afirmaciji tradicionalne muzike-saz i sevdalinka, koje se na najbolji način čuvaju i njeguju u okolini Srebrenika, a naročito se čuva i promoviše umjetnički rad dr Hašima Muharemovića.

Monografija Saz u Srebreniku 2008-2018. godine će dodatno obogatiti bibliotečki fond JU "Gradska biblioteka" Srebrenik i u to ime darovatelju općinskom društvu BZK "Preporod" Srebrenik zahvalile su se uposlenice bibloteke Mutapčić Sabina, Đogić Sabiha i uposlenica JU Centar za kulturu i informisanje, pravnica Mešić Nermina.