VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

8. konkurs časopisa ”Avlija” za najbolju kratku priču i pjesmu za 2018. godinu

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme AVLIJA iz Rožaja raspisala je 8. međunarodni konkurs/natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču i pjesmu u regionu za 2018. godinu. Konkurs je otvoren od 10. decembra/prosinca 2018. godine do 10. januara/siječnja 2019.

Autori koji žele da konkurišu trebaju poslati samo jednu kratku priču (crticu ili short story)  do jedne strane i(li) jednu kratku pjesmu do 18 stihova.

Prijavljene kratke priče i kratke pjesme mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćiliricom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom). U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original poslati prijevod na jedan od navedena četiri jezika.

Priče i pjesme se šalju na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. februara/veljače 2019. godine na portalima.

Pobjedničke priče i pjesme kao i pohvaljene priče i pjesme biće objavljene u 19. broju časopisa Avlija kao i na portalima avlija.me i konkursiregiona.net.