VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

Rezultati javnog konkursa

Općinski odbor BZK "Preporod" Srebrenik

Broj: 04-65/18
Datum: 12.12.2018.


Komisija za vrednovanje pristiglih radova na osnovu nagradnog javnog konkursa za dostavu književnih radova na temu: "Kulturno naslijeđe i tradicija" objavljenog 21.10.2018. na sjednici održanoj 07.12.2018. donijela je sljedeću :

ODLUKU

I

Obzirom na veliki broj pristiglih radova po osnovu objavljenog nagradnog konkursa komisija je odlučila da dodijeli 6 ( šest ) novčanih nagrada po 50,00 KM, umjesto 3( tri ) novčane nagrade po 100,00 KM, kako je bilo navedeno u tekstu javnog konkursa.

II

Komisija je odlučila da dodijeli 3 nagrade iz oblasti poezije, 2 nagrade iz oblasti proze-kratka priča i 1 nagradu iz oblasti pisanja eseja, prema kriteriju broja pristiglih radova za svaku navedenu oblast, i to sljedećim autorima :

  1. A) Poezija
  2. Aziza Tahirović, Gračanica, Nostalgija za prošlošću
  3. Hamza Ćehić, Bihać, studira u Tuzli, Bijelo mramorje
  4. Dina Bavčić, Goražde, Sabah

 

  1. B) Proza-kratka priča
  1. Amar Sprečo Muratović, Srebrenik, Čekanje
  2. Aleksandra Matić,Bratunac, Kap sevdaha do posljednjeg daha

 

  1. C)  Esej
  2. Ilma Murić, Bihać, "Kulturno naslijeđe i tradicija"

III

Radovi nagrađenih autora bit će objavljeni na  portalu www.preporod-srebrenik.ba

Komisija zadržava pravo da preostale radove koji nisu nagrađeni, a zadovoljavaju kriterije javnog konkursa objavi na stranicama  portala www.preporod-srebrenik.ba

IV

Nagrađeni autori će biti pravovremeno obavješteni o načinu realizacije novčanih nagrada.Srebrenik, 12.12.2018.                                                                                      Komisija