VIJESTIBZK "Preporod" Srebrenik

U Javnoj ustanovi Centar za kulturu i informisanje Srebrenik u četvrtak 06.12.2018. izvedena pozorišna predstava „Jel′ tražite sobu“.

Nakon nekoliko godina pauze, a na veliko zadovoljstvo publike, u četvrtak 06 decembra. na pozorišnoj sceni u Srebreniku izvedena urnebesna komedija “Jel’ tražite sobu?”.

Naime, u pitanju je autorski projekt glumice Melihe Fakić, koji je prvi put izveden 4. februara 2009. godine. Urnebesna komedija u kojoj se prepliću životi običnih ljudi, bosanski humor, sukob generacija, satira i pregršt zanimljivih preokreta, glavna su obilježja ove sjajne predstave.

U predstavi igraju Meliha Fakić, u ulozi Teta Dike – Stanodavca i Siniša Udovičić u ulozi studenta Zlatana – njenog podstanara.

Autor projekta Meliha Fakić je o ovome tekstu, između ostaloga rekla: “…i veliki pisac Ernest Hemingway , dao je jednu poruku, kao uputu za one koji se žele baviti pisanjem, a ona glasi: “Očistite jezik, ogolite ga do kostiju” – što bi značilo: koristite jednostavan jezik – da vas svi razumiju!